23948sdkhjf

Drift- och underhållssystem anpassades för kollektivtrafik

Chalmers Industriteknik har hjälpt Jetas att anpassa sitt system för fastighetsförvaltning för underhåll av kollektivtrafik.

Jetas, ett företag i Göteborg, har utvecklat och säljer ett digitalt drift- och underhållssystem för fastigheter. Chalmers Industriteknik, CIT, har hjälpt till med att anpassa systemet så att det kan användas även av kollektivtrafikbolag för deras underhåll av hållplatser.

CIT hjälpte dels till med ansökan för finansiering och dels att utveckla själva konceptet. Det sistnämnda skedde i samarbete med designbyrån BOID.  Utvecklingen byggde på användarstudier och behovsanalys framtagen av Chalmersforskare på Produkt- och produktionsutveckling.

Drift- och underhållssystemet kan nu överblicka, analysera och hantera information om skadegörelse och åtgärder relaterade till detta. Jetas system används nu av Skånetrafiken i 32 kommuner.

– Vi är mycket nöjda med samarbetet med både Chalmers Industriteknik, BOID och Chalmers tekniska högskola. De har varit till stor hjälp och nytta i FoU-arbetet för utvecklingen av vår nya produkt, säger Jetas vd Thomas Planhage.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093