23948sdkhjf

Robotikstipendium till ekonomistudenter

ABB och Mälardalens högskola har för tredje gången delat ut ABB:s Robotikstipendium till minne av Björn Weichbrodt, den elektriska robotens fader.

Stipendiet gick till Fredrik Mälberg och Adam Zylberstein, studenter med examen från Master´s programme in International Marketing.

Stipendiet på 25 000 kr fick studenterna för magisteruppsatsen – Ensuring public acceptance of robotic technology – A study exploring the determinants of robotic acceptance. Examensarbetet är väl strukturerat, har hög grad av vetenskaplig förankring inom ekonomisk vetenskap och samtidigt hög samhällsrelevans, genom att den studerar robotik som något som gradvis integreras i våra liv.

- Med stipendiet vill ABB inspirera unga att vara med och utveckla robotikområdet till nya nivåer. Vi är mycket glada över att tillsammans med MDH kunna uppmärksamma Adam Zylberstein och Fredrik Mälberg för deras magisteruppsats kring acceptans av robotteknik. Vi på ABB får stor inspiration av studenternas empiriska studier samt tankar kring vikten av säkerhet och människors syn på robotik. Det är ett mycket spännande och intressant område för hela samhället, säger Dennis Helfridson, chef för ABB:s robotverksamhet i Sverige.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.14