23948sdkhjf

Vindkraftpark godkänd av Arbetsmiljöverket

Arbetsmiljöverket har nu meddelat Blaikenvind att vindkraftverken från Dongfang nu uppfyller samtliga ställda krav.

Det var vid ett besök i Blaiken förra veckan som Arbetsmiljöverket gjorde en uppföljande inspektion av de vindkraftverk som levererats av Dongfang. Efter inspektionen har Arbetsmiljöverket meddelat Blaikenvind att vindkraftverken nu uppfyller samtliga ställda krav och ärendet har därför avslutats.

– Dongfang är den första tillverkaren av vindkraftverk som nu uppfyller samtliga krav som Arbetsmiljöverket ställt och klarar därmed Arbetsmiljöverkets nya, hårdare krav. Vi är naturligtvis mycket glada och nöjda över beskedet, säger Mikael Lindmark, vd för Blaikenvind.

Hösten 2015 gjorde Arbetsmiljöverket en marknadsundersökning bland leverantörer i vindkraftbranschen. Där såg man ett antal brister i arbetsmiljön, bland annat hos Skellefteå Krafts leverantör i Blaiken, Dongfang. Många av bristerna var gemensamma för leverantörerna, bland annat på grund av skärpta krav i branschen.

Dongfang började arbeta med åtgärder och när Arbetsmiljöverket gjorde sin uppföljning i oktober 2016 kvarstod 16 punkter på listan. I och med det fick Dongfang och Blaikenvind ett föreläggande från Arbetsmiljöverket att punkterna skulle vara åtgärdade senast under september 2017.

Under det senaste året har Dongfang tillsammans med företaget Green Exergy i Skellefteå arbetat med att åtgärda bristerna som nu är godkända

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.14