23948sdkhjf

Samarbete för gruvdigitalisering

Atlas Copco, Saab AB och Combitech AB ska samarbete för att erbjuda gruvkunder lösningar för säker och avancerad digital verksamhet.

Nordiska Projekt Industri skriver på sin sajt att samarbetet bygger på Atlas Copcos starka position inom gruvindustrin, Saabs tekniska plattformar, och Combitechs arbetsmetoder och erfarenhet från att ha framgångsrikt digitaliserat stridsflygplanet Gripen E. Teknikkonsultbolaget Combitech är Saabs dotterbolag.

Samarbetet omfattar bland annat digitaliseringsarbete för autonoma gruvor och lösningar för kontrollrum, cybersäkerhet och ekosystem.

– Det här samarbetet går helt i linje med vår bild av framtidens digitala gruva. Vi kommer att stödja våra kunder i deras arbete med att öka produktiviteten och säkerheten genom smart digitalisering av gruv- och tunnelverksamhet, säger Helena Hedblom, chef för Atlas Copcos affärsområde Gruv- och bergbrytningsteknik.

Samarbetet är ytterligare ett exempel på Atlas Copcos ökade fokus på en säker digitalisering av gruvverksamhet. Tidigare i år förvärvade Atlas Copco en del i Mobilaris MCE, vilket U&D skrev om. Mobilaris mjukvarulösningar erbjuder en helhetsbild av gruvverksamheten, positionering i realtid och statusinformation om fordon, utrustning och personal.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078