23948sdkhjf

BASF investerar i svenskt företag

Tyska kemiföretaget BASFs riskkapitalbolag investerar i det svenska företaget Applied Nano Surfaces som har utvecklat ytbehandlingsteknologier.

ANS Sweden AB, som har huvudkontor i Uppsala, har utvecklat och tagit patent på ytbehandlingsteknologier för metallkomponenter för att minska friktion och slitage i industriella och fordonsapplikationer. De bygger på en kombination av kemisk och mekanisk behandling och utnyttjar befintliga utrustningar.

Investeringen leds tillsammans med den nuvarande investeraren Fouriertransform AB.

“ANS har framgångsrikt utvecklat sina egna ytbehandlingsteknologier för att möta marknadens krav. Detta bekräftas av den imponerande lista av applikationer som är under utveckling tillsammans med nyckelkunder", säger Markus Solibieda, vd, BASF Venture Capital i ett pressmeddelande.

ANS kommer att använda kapitaltillskottet för att sätta kundprojekt i serieproduktion, framför allt inom fordonsapplikationer. Dessutom ska man utöka utvecklingsarbetet inom andra områden som hydrauliska motorer, bergborrar, pumpar, kedjor och kompressorer.

"Behovet av lösningar för energieffektivisering är stort, inte bara i fordonssektorn utan också i industrin. När vi väl har fått igång produktion för nyckelapplikationer kommer vi att kunna expandera och utnyttja potentialen i våra processer", kommenterar Christian Kolar, vd och medgrundare av ANS.

Nu ska ANS få möjlighet att skala upp sina patenterade ytbehandlingsteknologier för att minska friktion och slitage i industriella applikationer och fordonsapplikationer.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093