23948sdkhjf

Avtal för IT-baserade säkerhetstjänster

SECITS och Elajo El & Energiteknik ingår ett betydande avtal för IT-baserade säkerhetstjänster.

Avtalet, som värderas till ca 6 MSEK per år, innebär att SECITS ska leverera kameralösningar och säker datakommunikation till Elajos kunder. Utöver detta omfattar avtalet IoT-baserade tjänster inom segmenten inbrott och brandlarm, tillsammans med partnern Safe4.

Elajo är ett el-, mekanik- och energiföretag verksam inom områden som kärnkraft/energisektor, projekt/installation, kvalificerad tillverkning samt service/underhåll.

- Att Elajo väljer att erbjuda våra tjänster till sina kunder är ett riktigt styrkebesked för oss på SECITS. Just VsaaS, Video Surveillance as a Service, är ett område där vi ser en tydlig ökad efterfrågan, säger Hans Molin, VD på SECITS.

Samarbetet bidrar också till en större portfölj för SECITS då man får tillgång till kompletterande tekniska IoT-lösningar. 

- Vi är mycket glada över att ha tecknat ett mångsidigt avtal med SECITS, som är branschledaren inom kameralösningar. Avtalet passar väl in i vår strategi där vi bland annat ser en positiv utveckling och god tillväxtpotential inom säkerhetslösningar. Vi kommer också kunna komplettera SECITS erbjudande till deras kunder med vår IoT-plattform, System One, och samtidigt vara en nationell partner till SECITS för installation, driftsättning och underhåll, säger Jonas Kihlberg, VD på Elajo.

Genom avtalet får SECITS tillgång till en omfattande installations- och serviceorganisation i form av ett stort nätverk med tekniker och installatörer.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095