23948sdkhjf

Dags för fortbildning

Jaha, det var den sommaren... Och som vanligt känns det som att man bara hann släppa fötterna fria ett kort ögonblick, så var det åter dags att trä på de heltäckande skorna. Så värst mycket solbränna blev det ju inte heller den här gången.

Nu är ruljangsen igång igen inom alla svenska företag. (Ja, inom processindustrin, som denna tidning skriver mycket om, har hjulen aldrig slutat snurra).

Ny termin innebär att det är dags att planera in höstens alla möten, mässor, seminarier och andra händelser - om inte det redan har gjorts. Jag tänkte ta tillfället i akt att slå ett slag för en del av eventen.

Den 3 oktober arrangerar denna tidning Smörjteknikdagen. Platsen är Svenska Mässan i Göteborg. Smörjning är en väldigt viktigt del av underhållsarbetet. Sköts inte smörjningen med rätt smörjmedel i rätt mängd och med rätt smörjintervall kan följden bli att maskinen havererar. Utöver reparationskostnaden innebär också oplanerade driftstopp att företaget förlorar intäkter. Under konferensen belyser talare smörjtekniken ur olika synvinklar.

En vecka senare, den 10-11 oktober, arrangerar Easyfairs Industrimässorna i Stockholm. Där är det fokus på automation, process och underhåll. U&D nummer 5 innehåller en artikel, med hallskiss, om de mässorna (tre stycken under samma tak), så det kan ni läsa mer om där.

Den 14-17 november är det Elmia Subcontractor, i Jönköping. Det är norra Europas ledande underleverantörsmässa inom den tillverkande industrin.

Veckan därpå, den 22-23 november, arrangerar U&D Underhållsdagarna, tillsammans med branschorganisationen Svenskt Underhåll. Under två halvdagar på Lidingö tar vi bland annat upp tillverkning av komponenter med 3D-teknik, distansledd rådgivning via augmented reality, tillståndskontroll i farliga miljöer med hjälp av drönare, digital säkerhet, Maintenance 4.0 och mycket annat.

Besök gärna någon av dessa event, för den tekniska utvecklingen går snabbt nu. Många av nyheterna öppnar nya möjligheter för företag att sköta sitt underhåll effektivare. Det gäller därför att hänga med. Då är mässor och konferenser en bra skola.

Som alltid utgör också en konferens en bra möjlighet att diskutera gemensamma problem och förslag på  lösningar med branschkolleger.

Christer Åkerlundh

Artikeln är en del av vårt tema om Ledare.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.313