Dags för fortbildning

| Av Christer Åkerlundh | Tipsa redaktionen

Jaha, det var den sommaren... Och som vanligt känns det som att man bara hann släppa fötterna fria ett kort ögonblick, så var det åter dags att trä på de heltäckande skorna. Så värst mycket solbränna blev det ju inte heller den här gången.

Nu är ruljangsen igång igen inom alla svenska företag. (Ja, inom processindustrin, som denna tidning skriver mycket om, har hjulen aldrig slutat snurra).

Ny termin innebär att det är dags att planera in höstens alla möten, mässor, seminarier och andra händelser - om inte det redan har gjorts. Jag tänkte ta tillfället i akt att slå ett slag för en del av eventen.

Den 3 oktober arrangerar denna tidning Smörjteknikdagen. Platsen är Svenska Mässan i Göteborg. Smörjning är en väldigt viktigt del av underhållsarbetet. Sköts inte smörjningen med rätt smörjmedel i rätt mängd och med rätt smörjintervall kan följden bli att maskinen havererar. Utöver reparationskostnaden innebär också oplanerade driftstopp att företaget förlorar intäkter. Under konferensen belyser talare smörjtekniken ur olika synvinklar.

En vecka senare, den 10-11 oktober, arrangerar Easyfairs Industrimässorna i Stockholm. Där är det fokus på automation, process och underhåll. U&D nummer 5 innehåller en artikel, med hallskiss, om de mässorna (tre stycken under samma tak), så det kan ni läsa mer om där.

Den 14-17 november är det Elmia Subcontractor, i Jönköping. Det är norra Europas ledande underleverantörsmässa inom den tillverkande industrin.

Veckan därpå, den 22-23 november, arrangerar U&D Underhållsdagarna, tillsammans med branschorganisationen Svenskt Underhåll. Under två halvdagar på Lidingö tar vi bland annat upp tillverkning av komponenter med 3D-teknik, distansledd rådgivning via augmented reality, tillståndskontroll i farliga miljöer med hjälp av drönare, digital säkerhet, Maintenance 4.0 och mycket annat.

Besök gärna någon av dessa event, för den tekniska utvecklingen går snabbt nu. Många av nyheterna öppnar nya möjligheter för företag att sköta sitt underhåll effektivare. Det gäller därför att hänga med. Då är mässor och konferenser en bra skola.

Som alltid utgör också en konferens en bra möjlighet att diskutera gemensamma problem och förslag på  lösningar med branschkolleger.

Christer Åkerlundh

Mer om: Ledare


Håll dig uppdaterad med UochD
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Produktionen igång efter branden

Italienskt pneumatiksamarbete

Levererar nya spårsystem

Corvara förvärvar saneringsföretag

Får ansökan godkänd

De köper in sig i Mobilaris

Öppnar ännu en butik

Arkiv

Broombyggnad ökar genomfartstrafik

Låg höjning av VA-taxorna oroar

Trots ett behov av fördubblade taxor, för att klara den framtida dricksvattenförsörjningen och avloppsreningen, så går utvecklingen åt motsatt håll. Det oroar Svenskt Vatten.

Avtal för IT-baserade säkerhetstjänster

Nya energiklasser påverkar motorers startegenskaper

Slangjour i Halland

Smurfit Kappa investerar

Ocab väljer IFS

Stoppar all ny elproduktion

Får vindgigant som kund

Därför brann fabriken

Lyckad uppgradering av skruvpumpar

Spångs ProcessTeknik har i Gävleborgs län anlitats av en kommun för att uppgradera och återställa tre intagsskruvar, med tillhörande tråg, till ett reningsverk.

Får fortsatt förtroende

Blaiken invigd

Nu är Blaiken invigd - en av Europas största vindkraftparker. I verken håller SKF:s senaste kompakta system för tillståndskontroll koll på driften.

Kopplar upp byggarbetsplatser

Kalixföretaget får nya ägare

Leverantören av utrustning till verkstadsindustrin med 23 anställda går in i en spännande tillväxtfas.

Plus

Krönika: Ledarskap i underhåll - Mäster skräddare

Plus

Onlinemätning ett lyft för bruket

Skutskärs bruks satsning på onlinemätning på sina maskiner har gjort att man helt har sluppit lagerhaverier.

Plus

Krönika: Skillnaden som gör skillnad!

SIS ny partner på Ytskydd 2018

De får stor tågorder

Högre elpriser vid kärnkrafts-UH

Uppkopplad allmännytta

De blir nordisk representant

Kostnadsfritt seminarium

Slangservice i Falköping

Industri 4.0 ökar efterfrågan på smörjsystem

Papperstillverkare investerar i HD-teknologi

En milstolpe för IFS

Årets underhållsavställning på O3

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.21