23948sdkhjf

De får ny ägare

Det finska företaget Lassila & Tikanoja Abp (L&T) har förvärvat Veolias svenska verksamhet för fastighetstjänster (FM).

Affären offentliggjordes juni i år och har nu fått godkännande av Konkurrensverket. Genom köpet blir L&T nu ett av de ledande serviceföretagen inom fastighetsteknik i Sverige.

Företaget erbjuder ett brett utbud av tekniska servicetjänster inom fastighetsteknik, till exempel underhåll av elsystem i drift, förbättrande och förebyggande underhåll av elsystem, service och underhåll av VVS- och fastighetstekniksystem samt energieffektivisering. Företagets huvudsakliga kundsegment inom fastighetsteknik är sjukhus, den offentliga sektorn och kommersiella fastighetsägare.

- Genom förvärvet förstärker vi vår position ytterligare inom fastighetstekniska tjänster i Sverige, som är den marknad för fastighetsservice som växer snabbast i Norden. Våra medarbetare i Sverige står för hög kompetens och expertis i komplexa tekniska miljöer, till exempel sjukhus. Vi vill dra nytta av dessa välfungerande lösningar även i Finland, särskilt inom sjukhus- och kommunsektorn, så att våra kunder kan utföra underhåll av sina fastigheter på ett energieffektivt och ansvarsfullt sätt, säger L&T:s CEO Pekka Ojanpää.

Efter företagsförvärvet erbjuder L&T fastighetsteknik-/städ- och stödtjänster i Sverige och sysselsätter cirka 1200 personer. Verksamheternas totala omsättning i Sverige kommer att uppgå till 125 miljoner euro.

L&T är ett finskt serviceföretag, noterat på Nasdaq Helsinki, och specialiserat på miljövård samt på underhåll av fastigheter och anläggningar.

År 2016 uppgick Veolia FM’s omsättning till 952 miljoner svenska kronor (102 miljoner euro) och bolaget har 580 anställda.

Foto: L&T

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094