23948sdkhjf

Papperstillverkare investerar i HD-teknologi

I samband med ombyggnaden av en maskin utökar ett pappersbruk sin tillståndskontroll med ett onlinesystem.
Det är pappersbruket Dr. Franz Feurstein i Traun, i Österrike, som utökar det befintliga systemet för tillståndskontroll på pappersmaskinen PM3 med det multifunktionella onlinesystemet Intellinova.

De nya mätpunkterna är utrustade med Duo Tech-accelerometrar, som kombinerar vibrations- och stötpulsmätning med de patenterade mätmetoderna HD ENV och SPM HD på en enda sensor, vilket ger maximal förvarningstid för försämrad mekaniskt kondition.

Underhållschefen på Feurstein kommenterar investeringen:

- Vi har använt onlinesystemet från SPM  sedan starten av PM3 och har mycket goda erfarenheter av det, så för oss var det ett logiskt steg att även ansluta de nya valsarna till systemet. Med mätmetoderna HD ENV och SPM HD kan vi identifiera lagerskador och lösa klämhylsor mycket tidigt, vilket i sin tur innebär att vi kan planera vårt underhållsarbete i förväg och utföra det under ett planerat stopp.

Feurstein har installerat onlinesystemet från SPM på PM3, på massaupplösaren, trycksilarna och inloppspumpen. Kringutrustning samt pappersmaskinerna PM1 och PM2 övervakas regelbundet med SPM:s datalogger Leonova Diamond.

Specialpappersbruket Dr. Franz Feurstein, som ingår i delfort-garuppen, fokuserar på produktion av ecopac-papper för livsmedels- och förpackningsindustrin, finpapper och cigarettpapper. Feurstein har tre pappersmaskiner. PM3 är världens mest avancerade och högpresterande specialpappersmaskin i världen för dessa papper.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093