23948sdkhjf

Satsar på ny industri

Anrika Motala Verkstad satsar på en ny kundgrupp för att kunna växa där.

Motala Verkstad Group, MVG, har blivit ett av Paper Province nyaste medlemsföretag. Paper Province är en branschförening.

Pappers- och massaindustrin är en växande kundgrupp för MVG. För att lära sig och förstå den marknaden tycker de att det var viktigt att bli medlemmar i Paper Province.

– Vi jobbar redan mot de stora bolagen på renoveringssidan och även med en hel del nytillverkning. Men vi vill växa och tycker att det är viktigt att tillverkningen och kompetensen stannar och utvecklas i Sverige. Vi satsar på att bli en komplett leverantör för både service och nytillverkning för utvalda nyckelkomponenter åt pappersindustrin. Vi är ganska unika och klarar av de stora volymerna och kraven, säger Mikael Bönnemark, MVG:s sälj- och marknadschef, på Paper Province hemsida.

MVG finns i Motala, Kristinehamn och Malmö. I framförallt Gustavsvik i Kristinehamn finns maskiner och operatörer med erfarenhet från pappers- och massaindustrin.

MVG har sitt ursprung i Motala verkstad. Bolaget bildades i samband med bygget av Göta kanal för snart 200 år sedan. Det ansvarade för de mekaniska brolösningarna och slussarna i kanalen. De byggde de första tankfartygen till bröderna Nobel, över 400 andra fartyg, över 800 broar och över 1 000 lokomotiv.

MVG är idag verksamma inom bland annat marin-, energi-, gruv- och vattenkraftsindustrin.

Foto: Motala Verkstad Group

Källa: Paper Province

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.157