23948sdkhjf

ABB vinner order

ABB har vunnit en order på 30 miljoner dollar för att stärka ett elnät.

Det är i Rumaila, som ligger i Basraregionen i södra Irak, som ABB ska tillhandahålla och installera ett ställverk vid kraftverket där. Kraftverket, som är på 3 000 MW, förväntas öka den totala kraftproduktionskapaciteten med cirka 20 procent och förbättra problemen med de akuta strömavbrott som hämmar den ekonomiska tillväxten i landet.

Iraks nuvarande elproduktion är på 13 000 MW, vilken ligger långt under landets effekttoppar på cirka 23 000 MW. Irak balanserar det höga energibehovet och den låga försörjningskapaciteten med lastfördelning, vilket innebär att de 34 miljonerna invånarna har tillgång till ström endast cirka 15 timmar per dygn. Det nya kraftverket kommer att förbättra elförsörjningen och ge stöd åt den ekonomiska tillväxten.

ABB kommer att utforma, konstruera, tillhandahålla och installera ett luftisolerat ställverk på 400 kV som utrustas med modern teknik och högspänningsapparater från ABB. Ställverket kommer också att utrustas med avancerade digitala styr-, skydds- och telekommunikationssystem.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094