23948sdkhjf

Ny utgåva av Fukthandbok

I den fjärde utgåvan av Fukthandbok har nya forskningsrön och krav på fuktsäkerhetsprojektering motiverat en större omarbetning.

Fuktskador har ofta orsakats av att befintlig kunskap inte har använts. Fukthandbok, utkom första gången 1981 och beskrev samlad information om fukt och fuktproblem och hur olika konstruktioner kunde lösas med hänsyn till fuktpåverkan.

I den nya utgåvan har teoriavsnitten utökats med en beskrivning av beräkningsmodeller och har kompletterats med beräkningsexempel. Nya materialdata och ytterligare klimatdata har införts. Boken är baserad på forskningsarbete i Sverige och utomlands, framförallt det arbete som kommit fram inom Fuktcentrum.

Fukthandbok är ett standardverk som används av fackmän inom branschen, det vill säga byggherrar, projektörer, konstruktörer, tillverkare, leverantörer, entreprenörer, kontrollanter, fastighetsförvaltare med flera och inom den högre undervisningen.

Författare är Jesper Arfvidsson, Lars-Erik Harderup och Ingemar Samuelson och förlaget AB Svensk Byggtjänst. Svensk Byggtjänst är bygg- och fastighetssektorns ledande informationsföretag.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095