23948sdkhjf

Flaggskeppet levererar till Inre Mongoliet

Växande marknad med programvaran för tillståndsövervakning och förebyggande hantering av utrustning i kraftnät.
ABB har fått i uppdrag att leverera sin programvara Asset Health Center till forskningsinstitutet Mongolia Electric Power Research Institute (IMEPRI), en filial till Inner Mongolia Power (IMPC) i Hohhot, Kina.

Sedan 1965 har IMPC levererat generering, överföring och distribution av elektricitet till det självstyrande Inre Mongoliet, som är Kinas till ytan tredje största provins. I takt med ökande konsumtion och fler förnybara energikällor ställer IMPC allt högre krav på tillförlitliga elleveranser till de 24 miljoner invånarna i provinsen.

I uppdraget ingår att IMEPRI ger teknisk support och driver flera krafttekniklabb som fokuserar på områden som offline tester, regelverksefterlevnad och felsökning samt andra kritiska faktorer. IMEPRI installerar nu ABB:s Asset Health Center i sitt labb för tillståndsövervakning (Condition Based Monitoring, CBM), som initialt ska fokusera på säker drift av transformatorer med extra hög och hög spänning i kraftnätet.

Det kommer att underlätta riskhanteringen och bidra till prioriteringen av både kort- och långsiktiga underhållsåtgärder, inklusive kritiska beslut kring reparationer och byten av utrustning. Som en del av kontraktet ska ABB arbeta tillsammans med IMPC på områden som back end-data, integration, tester, utbildning och garantisupport.

- ABB:s programvara för tillståndsövervakning har hjälpt många energiföretag runtom i världen att uppnå betydande drifts- och underhållsvinster vad gäller deras kritiska tillgångar, säger Massimo Danieli, chef för ABB:s verksamhet Grid Automation inom divisionen Power Grids.

- Det här är ytterligare ett exempel på hur ABB levererar nytta av digitalisering i kombination med expertis och specialkunnande inom energiteknisk utrustning för att leverera kundvärde.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094