23948sdkhjf

Skandinavisk industrimässa i Danmark

Den 3-5 oktober 2017 hålls Skandinaviens största industrimässa - hi Tech & Industry Expo Scandinavia - i Danmark.



Stor produktvariation och små serier brukar inte förknippas med robotar. Men numera är det faktiskt varken omöjligt eller olönsamt att automatisera. Både små och stora tillverkare kan därför skaffa sig en konkurrensfördel genom att investera i den senaste tekniken. På mässan, kort kallad hi 2017, visas den tekniken upp.

Mässan förfogar över 100 000 kvadratmeter utställningsyta i 12 stora mässhallar i MCH Messecenter Herning. De kommer att intas av utställare av robotar, automations- och logistikutrustning, samt avancerade maskiner och verktyg. I år har mässan fokus på digitalisering.

- Här hålls även den internationella konferensen TECHNOMANIA, med föreläsningar och demonstration av revolutionerande spjutspetstekniker för industrin 4.0, artificiell intelligens, förstärkt och virtuell verklighet, 3D, drönare, robotar och mycket mer, berättar Mona Jakobsen, projektchef för hi-mässan.

Till detta tillkommer International FOOD Contest, Wind Energy Denmark, Dira Automation Award och ett antal andra sociala nätverksaktiviteter.

Den nordiska industrin skulle kunna producera betydligt mer effektivt och konkurrenskraftigt, enligt en analys som gjorts med stöd från Nordiska rådet. Genom ett ökat användande av robotar kan de skandinaviska industrierna öka sin produktivitet med 15 procent och därmed skapa mer tillväxt, samt återta delar av den produktion som gått till andra länder.

Förhoppningen hos arrangörerna är att mässan ska bli större än 2015, då 600 utställare och 16 600 besökare deltog.



Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141