23948sdkhjf

Vattenverk har ljudisolerats

Vattenverket Lockörn i Lidköping har renoverats. Med gallerdurk, plattformar, stegar och trappor i glasfiberarmerad plast har arbetsmiljön förbättrats.

GAP, eller glasfiberarmerad plast, är ett kompositmaterial som består av tvåkomponents härdplaster som förstärks med glas- eller kolfiber. Det är GPA Flowsystem AB som har levererat produkterna, som använts till ett gångstråk och för serviceplattformar till ventilkammare i vattenverket.

– Fördelar med GAP är att man kan använda den i tuffa miljöer, att det är lätthanterligt och lätt jämfört med t ex stål, som både är tjockare och tyngre. Materialet har mycket goda mekaniska och termiska egenskaper, och goda korrosionsegenskaper, samt bra motståndskraft mot kemikalier, berättar Karl Strandberg, Produktchef för Installationssystem på GPA.

Applikationsområden där man använder sig av GAP är inom papper- och massaindustrin, i kemiska applikationer, på vatten och reningsverk och i gruvindustrin

– Lidköpings kommun krävde att vi använde GAP och då hade GPA ett bra och brett
sortiment, samt en bra teknisk lösning som gjorde att vi valde dom, berättar Peter Berlin från Peter Berlins Bygg AB i Laxå som installerat produkterna.

GPA hjälpte till med alla beräkningar och dimensioneringar och på grund av lång spännvidd så krävdes en kraftigare gallerdurk för att tillgodose kundens krav på belastning.

– En stor fördel med GPAs glasfiberarmerade skivor är den ljuddämpande eller ljudisolerande effekten för att förbättra arbetsmiljön. Vi tycker att resultatet har blivit riktigt bra och det är både snyggt och behagligt att gå på och man får ett bra grepp, berättar kunden Bjarne Jörgensen, som är driftledare inom VA på Lidköpings kommun.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078