23948sdkhjf

Klätterservice får OK

Klätterservice får godkänt av Arbetsmiljöverket. Tillsynsmyndigheten stänger nu granskningsärendet.

Höganäsbaserade Klätterservice är ett företag som erbjuder hantverksuppdrag utförda av reparbetare. Som U&D har skrivit tidigare har Arbetsmiljöverket under våren granskat företaget. Vad myndigheten har velat undersöka är om åtkomst med rep är förenligt med rådande lagstiftning.

Inspektionen utmynnade i en rapport där verket krävde ett antal åtgärder från företagets sida. Nu stänger Arbetsmiljöverket ärendet. Samtliga punkter som ifrågasatts har Klätterservice bemött med godkänt resultat, bedömer myndigheten.

– Vi har aldrig känt oss oroliga eftersom vi sätter säkerheten främst, men att få det bekräftat efter en rigorös inspektion av en professionell instans som Arbetsmiljöverket känns betryggande, säger David Norell, grundare av Klätterservice.

Vissa punkter i rapporten berodde på att lagstiftningen om när reparbete ska användas är svårtolkad, konstaterar han. Andra punkter har handlat om att Klätterservice tydligare behöver skriva ner hur man arbetar, för att bibehålla en säker arbetsmiljö.

- För verksamheten har det varit nyttigt att bli genomlyst och dialogen med Arbetsmiljöverket har framför allt bidragit till att vårt systematiska arbetsmiljöarbete nu har blivit ännu bättre.

Klätterservice erbjuder hantverksuppdrag från rep sedan tio år tillbaka och håller även utbildningar inom den internationella standarden SPRAT. Fler än 300 reptekniker har certifierats i deras regi.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079