23948sdkhjf

Snabbare och enklare fasning

Fasning och rundning av kanter och radier krävs för att få en stark och hållbar svetsfog eller för genomföringar. Norton har lanserat en serie maskiner och fräsverktyg, Norton Bevel System, som gör detta moment snabbare och bättre.
Två maskintyper ingår: NorBevel-12, som är en större och kraftfullare maskin som är avsedd för fasning upp till 12 mm djup, samt NorBevel-6, som är en mindre maskin speciellt lämpad för fasning och rundning av mindre hål och öppningar från 18 mm diameter.

Båda maskintyperna finns både som elektriska och pneumatiska och i sortimentet ingår även ett flertal olika fräshuvuden med olika radier och vinklar för olika sorters metaller.

Maskinerna är i stort sett vibrationsfria. Spånorna är så stora att de faller ned, vilket eliminerar farliga dammpartiklar i luften. Byte av fräshuvud görs med en insexnyckel.

Vid fasning innan svetsning ger maskinerna en konstant och exakt vinkel vilket ger en starkare svetsfog. Fasningen går snabbt: 1,2 m fasning utförs på 1 minut. NorBevel är kallskärande vilket gör att missfärgning av arbetsstycket elimineras.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079