23948sdkhjf

Order öppnar dörr till ny marknad

Underhållsföretaget Railcare har fått en order i Finland, som är en helt ny marknad för företaget.

Det är Finnish Transport Agency, motsvarigheten till det svenska Trafikverket, som har beställt ballastbyten i 25 växlar i Tammerfors. En order värd 3 miljoner kronor. Railcares del i entreprenaden är att med sin Railvac ta bort ballasten i växlarna. Jobbet ska utföras i september och oktober i år.


I Finland har man en annan spårvidd, 1 524 mm mot Sveriges 1 435 mm, vilket tidigare varit ett hinder. Nu kommer företaget att anpassa en av sina svenska Railvac-maskiner, genom att byta ut boggies så att den går att köra på den finska järnvägen.


- Ordern innebär att vi bryter ny mark. Den finska spår­vidden har tidigare varit en barriär, men i och med att vi nu anpassar en maskin specifikt för den finska järnvägen så är det hindret borta. Med vår unika lösning, att gräva med vakuum i spåret, så är vår förhoppning att det kommer att bli mer jobb i Finland efter detta, säger Railcares VD Daniel Öholm.


Railcare är verksamt inom järnvägsunderhåll i främst Norden och Storbritannien. Bolaget hanterar kablar och överskottsmassor, snöröjning på järnväg, renovering av järnvägstrummor, maskinbyggnation, tillhandahållande av dragfordon för entreprenader samt uthyrning av lok, vagnar och personal. Antalet medarbetare är drygt 120 personer.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094