23948sdkhjf

Nord Stream köper oberoende inspektion

MMT Sweden har erhållit ett treårigt kontrakt från Nord Stream AG avseende inspektion av Nord Streams båda rörledningar genom Östersjön från Ryssland till Tyskland.

Den oberoende inspektionen av rörledningen kommer att utföras av ett bolag som ägs gemensamt av MMT Sweden och Reach Subsea.


Arbetet, som omfattar cirka 150 dagar i år, inkluderar visuell och instrumentbaserad inspektion av rörledningarna mellan Ryssland och Tyskland med hjälp av fjärrstyrda fordon, ROV. Även rörledningens nedgrävda sektioner och kabelkorsningar kommer att inspekteras. Undersökningen kommer huvudsakligen att utföras från fartyget Stril Explorer.


Syftet med undersökningarna är att samla in data om tillståndet hos både rörledningarna och tillhörande installationer. Denna information används i den ständigt pågående utvärderingen av rörledningens integritet och utgör ett komplement till data som genererats i samband med tidigare inspektioner.


- Vi är mycket stolta över att ha blivit utvalda för att genomföra de viktiga inspektionerna av detta omfattande infrastrukturprojekt och att vi kommer att ta vår nya teknik till Östersjön. I samarbete med vår partner Reach Subsea kommer vi att bidra till Nord Streams säkra och miljövänliga transport av energi till Europa, säger MMT Swedens grundare Ola Oskarsson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094