ABB sänker driftskostnaderna för vattenbolag

| Av Christer Åkerlundh | Tipsa redaktionen

ABB har framgångsrikt genomfört ett pilotprojekt tillsammans med ett italiensk vattenbolag.

Samarbetet med vattenbolaget Consorzio di Bonifica Veronese, CBV, innebär att ABB har anslutit de italienska elanläggningarna till sitt kontrollsystem ABB Ability Electrical Distribution Control System.


ABB:s lösning eftermonterades för att anläggningscheferna skulle kunna samla in data om anläggningens prestanda och övervaka energieffektivitet och kostnader online, via molnet. CBV kunde på så vis få information om elsystemet i realtid, samt uppgifter om historiska trender så att de kan förbättra hela elsystemets prestanda.


- Vi har försett våra effektbrytare med ögon och öron genom avkänningsfunktioner. Med hjälp av våra algoritmer kan vi stödja våra kunders beslutsprocesser genom att göra det möjligt för dem att övervaka och hantera driften via ett intuitivt onlinegränssnitt, säger Tarak Mehta, global chef för ABB:s divisionElectrification Products.


Pilotprojektet beräknas leda till att CBV sänker driftskostnaderna med 30 procent och minskar tiden för underhåll av anläggningen med upp till 40 procent.


- ABB Abilitys Electrical Distribution Control System gjorde det möjligt för oss att sköta vår anläggning mycket mer effektivt än tidigare. Det faktum att vi hade tillgång till dessa data gjorde att vi kvalificerade oss till energieffektivitetscertifikat värda 24 000 euro utan att behöva lägga tid och pengar på oberoende extern revision. Vi kommer att driftsätta lösningen på flera dussin vattendistributionsanläggningar, säger Riccardo Tosi, driftschef på CBV.


ABB Abilitys eldistributions- och styrsystem kommer att använda Microsofts molnplattform Azure för insamling av data, bearbetning och lagring. Systemet ansluts direkt till det elsystemet genom en enkel och integrerad arkitektur som utnyttjar Emax 2-effektbrytarnas inbyggda intelligens och anslutningsmöjlighet er. Användarna kan komma åt systemets data var och när som helst från en smart mobil, surfplatta eller dator.


- Det här projektet är ett utmärkt exempel på vilken betydelse ABB Ability kan ha för våra kunder. I linje med ABB:s strategi Next Level kan vi med hjälp av industridelen av sakernas internet digitalisera våra kunders anläggningar och minska de totala driftskostnaderna och sänka deras energiförbrukning, säger Tarak Mehta.Håll dig uppdaterad med UochD
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Investerar i uppgradering av reaktorer

Ringhals AB styrelse och Vattenfalls styrelse har fattat beslut om att investera i oberoende härdkylning på reaktor tre och fyra vid kraftverket.

Krypströmsindex på remiss

Förslaget till den femte utgåvan av den internationella standarden för hur man bestämmer krypströmsindex är nu ute på remiss.

OKG åtgärdar skadat bränsle

Skadad blev hängande i skorsten vid UH-arbete

Schneider Electric prisar digitala prestationer

Under Schneider Electrics mässa Innovation Summit: Software Conference, i Texas, prisades sex kundföretag.

100-åring underhålls för fortsatt framgång

Nyhetsbrev

Utbildar inom arbetsmiljö

Arkiv

Unikt labb invigt med eld och lågor

Olycka i Oskarshamnsfabriken

Miljardsatsning på svensk AI-forskning

De får nytt UH-uppdrag

Ny bangård invigd

Nio av tio har satsat på uppkopplade lösningar

En IoT-rapport från Schneider Electric visar att 89 procent av de svenska fastighetsägarna de senaste tre åren har investerat i uppkopplade lösningar för drift och hantering av sina fastigheter.

Samarbete om övervakning av fjärrvärme

Utökar onlinemätningar i massafabriken

De ökar försäljningen med 70 procent

Stärker greppet om viktig servicemarknad

Assemblin VS förvärvar Ivarssons Rörläggeri AB – ett installationsföretag i Göteborg med en tydlig kunskapsprofil inom energioptimering och service.

Kliv framåt för digitaliserad byggbransch

De vann miljöpris i Bonn

Plus

Labbet där olja synas närgånget

Det är inte det lättaste att komma in till Exova Materials Technology, på Malmslätt i Linköping. Laboratoriet ligger inne på militärt skyddsområde, så identitetskontrollen vid grindarna är rigorös.

Forskningsprojekt om smart underhåll

Tidigare har man haft underhåll på fabriker på fasta tider, eller när någonting har gått sönder. Nu låter ett forskningsprojekt maskinerna själva berätta när något ska göras.

Lyckat digitalt gruvprojekt

Delar erfarenheter från Astra Zeneca

Patrik Malmsten, som jobbar med underhåll på Astra Zeneca, berättar på Underhållsdagarna om hur införande av standarder kan kvalitetssäkra underhållsarbetet.

Snart dags för Pumpdagen

Ramirent hjälpte till vid UH-stopp

Qamcom har vunnit ett pris.

Fel om vindkraft

Plus

Krönika: Få utväxling av ditt underhållssystem.

8 november firas Infraservicedagen

De ändrar namn

Drift- och underhållssystem anpassades för kollektivtrafik

Ny säkerhetslösning för trygg arbetsmiljö

Robotikstipendium till ekonomistudenter

Nederman köper norskt bolag

Flyttar till nya lokaler

Rekorduppdrag i Norge

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.127