23948sdkhjf

Börjar sälja tysk asfaltsmätare

Holte Electronics AS har ingått ett samarbets­avtal med MIT Dresden GmbH om försäljning av varandras produkter, bland annat en asfaltsmätare.

Avtalet innebär att Holte Electronics kabelsökar­utrustning ska börja säljas i Tyskland. I gengäld får Holte Electronics ansvar för försäljning av MIT’s produkter i Skandinavien, bland annat en MIT-SCAN 3, med vars hjälp man kan mäta tjockleken på asfalt och betong.


MIT-SCAN-3T mäter tjockleken elektronisk genom att det placeras reflektorer, aluminiumskivor eller ­foliestrimlor, i bott­en före asfaltering eller betonggjutning. Med dessa reflektorer får man en varaktig referenspunkt för mätning av slit­age och dokumenta­tion av underhållsarbeten.

MIT-SCAN-3T har inbyggd GPS-lokalisering av mätpunkterna och lagrar data för vidare analysering och bearbetning med MIT’s medföljande mjukvara. MIT har också ett instru­ment som lokaliserar bultar i fogarna på betong­element.


Noggrann mätning och dokumentation av tjockleken på asfaltbeläggningar är i både uppdragsgivares och uppdragstagares intresse. Uppdrags­givare kan kontrollera att de har fått vad de beställde, och uppdragstagare kan, utan att behöva provborra, kontrollera att de inte har använt för mycket asfalt.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062