23948sdkhjf

Rikstäckande IoT-nätverk byggs upp

Den nystartade nätverksoperatören Internet of Things Sweden har valt Teracom som sin primära leverantör av master för Sveriges första IoT-nätverk för Sveriges industri.

– Vi valde Teracom som vår huvudleverantör av flera anledningar. Teracoms nät byggdes för radioteknik en gång i tiden och eftersom Sigfoxs UNB-teknologi också bygger på radioteknik passar Teracoms placering av masterna mycket väl in för våra behov, säger IoT Swedens vd, Mats Landstedt.


Han fortsätter:


- Vidare så är Teracom ett stabilt bolag med gott renommé och har byggt nät för radiodistribution i decennier. Vi ville ha just ett sådant bolag som borgar för kvalitet baserat på erfarenhet. Ytterligare ett argument var att Teracom också ger oss en möjlighet att täcka glesbygd eftersom vårt mål är att nätet skall serva samtlig industri i Sverige.


Traditionella nätverk är inte byggda för de låga kommunikationskrav som Machine­­-to-­­Machine och IoT­­-­applikationer behöver. De företag som vill ansluta sina saker till internet idag möts av höga priser, hög elkonsumtion och ett komplext system där uppkoppling av fysiska objekt till internet och underhåll kostar stora pengar.


Det nätverk som IoT Sweden bygger i samarbete med Teracom är ett Low Power Wide Area-nätverk med exklusiv inriktning mot ”sakernas internet”. Nätverket har smal bandbredd, mycket låg elkonsumtion och alltigenom låga kostnader som följd. Det har dessutom en robust, inbyggd säkerhet och hög kapacitet.


– Tack vare IoT Swedens nätverk som nu byggs av Teracom med Sigfoxs världsledande LPWAN-teknologi, kan den fysiska världen runtomkring oss kopplas upp till molnet på ett extremt billigt sätt och saker får en ny roll i vår sociala och ekonomiska utveckling, säger Mats Landstedt.


Utbyggnaden av nätet kommer att ske i fyra faser, varav första fasen beräknas vara klar innan augusti 2017.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062