23948sdkhjf

Enoro får baltisk order

De baltiska länderna Estland, Lettland och Litauen kommer att börja använda Enoros gashandelsplattform från den 1 juli 2017.

UAB GET Baltic, som driver naturgasutbytet mellan de baltiska staterna, har tecknat ett kontrakt med mjukvaruförsäljaren Enoro om leverans av en regional handelsplattform för de baltiska gasmarknaderna.


UAB GET Baltic ska använda Enoros Gas Exchange Trading system, en kraftfull, realtidsmatchande motor, som även omfattar kontraktshanteringsfunktioner för fakturering och distribution.


Systemet lanseras tillsammans med den implicita kapacitetsallokeringsmodellen ICA den 1 juli, vilket säkerställer en närmare integrering av de nationella naturgasmarknaderna i de baltiska länderna. Lanseringen av nya marknadsområden ska främja den internationella handeln och utvecklingen av en flytande och konkurrenskraftig regional marknad.


När den gemensamma gashandelsplattformen upprättas kommer de baltiska gasmarknadsaktörerna att få tillgång till alla produkter och kommer att kunna konkurrera direkt på börsen, en utveckling som förväntas sänka gaspriserna för konsumenterna.


Enoro utvecklar och levererar mjukvarulösningar och tjänster till energibranschen i och utanför Europa. Mer än 400 företag i Europa använder Enoros lösningar dagligen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063