23948sdkhjf

Förbättrad fjärrstyrd elövervakning

ABB lanserar nu sin senaste version av sin digitala lösning för fjärrstyrd övervakning av mellanspänd eldistribution, MyRemoteCare 2.2.

– Vi kan knyta ihop ABB:s experter på vilken plats som helst i världen med våra kunder på fältet som kan finnas på andra sidan jordklotet. Våra experter kan sedan till exempel övervaka elsystemet hos en pump i en öken eller utrustning längst ned i en gruva, säger Bruno Melles, VD för affärsområdet ABB Medium Voltage.


MyRemoteCare 2.2 ingår i det digitala erbjudandet ABB Ability™ och möjliggör för kundens service- och drifttekniker att kontinuerligt övervaka prestandaförändringar hos sin fjärranslutna utrustning. Lösningen samlar in diagnostisk information från intelligenta elektroniska enheter som utrustats med särskilda sensorer för tillståndsövervakning.


Med MyRemoteCare 2.2 blir det även möjligt för servicetekniker från ABB att analysera utrustning och enheter i realtid genom att utbyta information med driftoperatörer på anläggningarna via en virtuell whiteboardtavla.


ABB introducerar även förbättringar i programvaran för MyRemoteCar 2.2, till exempel HTML 5-webbportalen. Det gör att MyRemoteCare 2.2 kan nås via mobila enheter. Det sparar värdefull tid och leder till besparingar för kunden.


MyRemoteCare 2.2 inkluderar också ett nytt system för fjärrstyrd statusövervakning samt MySiteCare 5.2, en automatsäkring och en diagnostisk enhet för ställverk. Övervakningsfunktionen i MySiteCare 5.2 som tidigare fokuserade på automatsäkringen innehåller nu även en algoritm som känner av punkter som är utsatta för höga temperaturer i ställverk och sänder en varningssignal till operatören.


Mer specifikt övervakar systemet temperaturen i primärkretsen eller i närheten av kritiska punkter längs den aktuella ledningen och dess ledningsskarvar. Sådana överhettade punkter kan dramatiskt öka sannolikheten för fel i ställverket vilket innebär att denna nya funktionalitet har en stor betydelse för ställverkets effektivitet och livslängd.


Den nya versionen av MySiteCare har adderat funktioner för strömanalys av fjäderstyrda växelmotorer. Nu mäts strömförbrukningen under drift av en strömsensor som monterats på motorns matarkabel. Sensorn analyserar vågformens frekvensspektrum för att upptäcka mekaniskt eller elektriskt slitage. Tack vare dessa nya sensorer och en specialkonstruerad algoritm är riktigheten i den mottagna diagnostiska informationen betydligt högre, vilket förbättrar operatörens förmåga att bedöma statusen i systemet och gör att underhållsarbeten kan planeras mer noggrant.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078