23948sdkhjf

ABB:S Tomas Lagerberg blir hedersdoktor

Tomas Lagerberg, chef för automationsforskningen vid ABB:s forskningsenhet Corporate Research, har promoverats till hedersdoktor vid Mälardalens högskola.

Tomas Lagerberg har under flera år varit en stark representant för ABB i utvecklingen av industrisamarbetet med Mälardalens högskola, MDH. Han har god kunskap om MDH och ABB och betraktas som en god vän till MDH av många forskare.


Tomas Lagerberg är därutöver välkänd inom hela svenska ABB som ledaren av automationsforskningen inom företaget och hans kunskap om digitalisering är välkänd. Med Tomas Lagerberg som hedersdoktor kan fler verksamma inom forskning och utbildning på MDH ta del av hans kunskap om vad den pågående digitaliseringen i samhället och industrin möjliggör.


- Det känns jättehäftigt. Jag är otroligt hedrad och hoppas att jag ska kunna inspirera studenter och öka intresset för teknik, säger Tomas Lagerberg om den fina utmärkelsen.


Ett av hans stora intressen är teknik och digitalisering, vad som händer i samhället just nu och hur människor kommer att arbeta i framtiden. Han är aktiv på MDH och träffar både nuvarande och blivande studenter.



Tomas Lagerberg är utbildad civilingenjör vid KTH i Stockholm. Efter examen med inriktning mot datorsystemteknik föll valet på Aseas traineeprogram. Idag arbetar Tomas Lagerberg på Corporate Research i Västerås, samt som global teknikchef för livsmedel inom ABB.


MDH i Eskilstuna och Västerås är en av Sveriges största högskolor med 14 000 studenter och 900 medarbetare. Utbildningar är koncentrerade till fyra områden: ekonomi, hälsa, teknik och utbildning.


Foto: Jonas Bilberg.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062