23948sdkhjf

Effektiv flödesreglering

Ingenjörsteamet på Wapro hade en sak i åtanke när de utvecklade en ny flödesregulator: att minimera översvämningar till följd av klimatförändringen.

Wapro vet att de flesta kommuner kämpar med en minskad underhållsbudget och att det ökar behovet av produkter som har ett lägre underhållsbehov. Därför har Wapro konstruerat WaReg 3.0 så att flödesarean ut ur brunnen alltid är konstant, vilket minimerar risken för igensättning.


WaReg flödesregulator förhindrar översvämningar genom att använda fördröjningsmagasin eller genom att rikta flödet till ett mindre känsligt område. Flödesarean i röret regleras av vattennivån i brunnen och under normala flödesförhållanden är hela röret öppet. WaReg fungerar då som en inspektionsbrunn. När regnfall inträffar och dämning uppstår i ledningen, stängs inloppet gradvis för att reglera flödet och säkerställer att nedströms ledning alltid har kapacitet att ta emot vattnet.


Förmågan att kunna anpassa volymflödet efter installationen ökar livslängden av flödesregulatorn. När förhållandena ändras kan WaReg justeras för att anpassa sig till de krav som förändringen kräver.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063