23948sdkhjf

Pneumatisk cylinder med broms

Parkers dynamiska cylinder P1D-L med kolvstångslåsning kan aktiveras när stången är i rörelse och användas som broms.
Det ger bättre systemsäkerhet - inte minst för maskinoperatören.

Den har tagits fram för att hålla lasten på plats på ett säkert sätt vid avbrott i tryckluftsförsörjningen. Kolvstångslåsningen utgörs av den patron kolvstången passerar genom och är transversalt monterad på cylinderns kolvstång. Om fel uppstår trycker kraften från ett antal inbyggda fjädrar mekanismen för att låsa kolven med låskäftar.

Kolvstångslåsande cylindrar finns i två modeller, en för dynamiska applikationer, Parkers modell P1D-L, den andra för statiska konstruktioner, Parkers modell P1D-H. Bägge kan hålla kolven i valfritt läge utefter slaglängden. Låsmekanismen släpper när lufttrycket kommer tillbaka, så att normal drift kan återupptas. P1D-H kan bara användas i applikationer med torra kolvstänger eftersom eventuellt fett, smörjmedel eller kylvätska sänker låsningens effektivitet.

Cylindrar med kolvstångslåsning ska inte används som enda säkerhetskomponent i en applikation, eftersom de endast är avsedda för nödläge. Andra tekniska lösningar ska användas för planerade inbromsningar och hållägen av systemet.

Parkers cylindrar med kolvstångslåsning är luft/fjäder-aktiverade med mekanismen inbyggd i cylindern för att spara utrymme och få enkel och snabb installation.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078