23948sdkhjf

Partnerskap med Vattenfall

BrainHeart Energy Sweden AB, Sveriges största leverantör av bergenergilösningar, har ingått partnerskap med Vattenfall.

BrainHeart ska leverera och utveckla klimateffektiva energilösningar baserade på bergvärme och bergkyla för villamarknaden. Partnerskapet befästs genom att Vattenfall förvärvar 35 procent av aktierna i koncernen.


BrainHeart Energy Sweden arbetar med att konsolidera, effektivisera och industrialisera bergvärmebranschen. Företagsgruppen omformar de helägda dotterbolagen från hantverkare till professionell serviceindustri inom förnybara energilösningar.


Inom fyra år skall bolagsgruppen vara landstäckande och omsätta minst en miljard. Under senaste året fördubblades omsättningen till 200 miljoner kronor och man installerar numera närmare fyra bergvärmeanläggningar om dagen.


- Avtalet med Vattenfall stärker våra gemensamma erbjudanden till privatkunderna, speciellt i kombinationer av bergenergi och solenergi för koldioxidfri och kostnadseffektiv värme och kyla. Vi ser partnerskapet och delägandet som en bekräftelse på att Vattenfall tror på och stöder våra visioner och planer om att bygga en landstäckande professionell serviceindustri med miljövänlig bergvärme och bergkyla som bas, säger grundaren och huvudägaren Ulf Jonströmer.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063