Partnerskap för framtidens datacenter

| Av Christer Åkerlundh | Tipsa redaktionen

Schneider Electric och Interxion inleder ett långsiktigt partnerskap som sätter ramarna för datacenters infrastruktur och framtidens hybrida molnlösningar.

– Företag behöver allt mer utrymme för att lagra de växande datamängderna och allt fler väljer en kombination av offentliga och privata molnlösningar. Det innebär att en del data och program flyttas till molnet, medan andra, ofta mer kritiska data och system, finns på företagens egna servrar, säger Peder Bank, Managing Director för Interxion Norden.


Utvecklingen betyder att behovet ökar av direkta, säkra förbindelser till erkända molntjänster och åtkomst till flexibel infrastruktur där varje företag kan styra sin hybrid-set-up.
Interxion är leverantör av molnlösningar och datacenter. Bolaget har 43 datacenter i 11 länder. För Peder Bank råder det inga tvivel om att större flexibilitet och skalbarhet i infrastrukturen är en avgörande faktor i kampen om framtidens kunder. Därför arbetar Interxion nära Schneider Electric för att optimera och framtidssäkra sina datacenter.


– Våra kunder ska direkt kunna anslutas till snabbare tjänster och måste kunna skala sina egna set-ups snabbare. Därför måste vi kunna skala upp vår infrastruktur snabbare. Det är helt enkelt inte bra nog att det tar tre månader från att en kund vänder sig till oss till att vi kan leverera varan, säger Peder Bank.


– Det här är ett skolexempel på hur partnerskap kan skapa större affärsnytta. Vårt samarbete ska säkerställa att Interxion alltid är i framkant av utvecklingen. Interxion är en av de marknadsledande aktörerna i såväl Norden som Europa och när de utmanar oss blir vi starkare och bättre rustade att behålla vår egen ledande position, säger Charlie Timmermann, Vice President för IT Division på Schneider Electric i Norden och Baltikum.


Schneider Electrics leveranser omfattar i stort sett alla aspekter av infrastruktur till Interxions datacenter i hela Europa, till exempel elektrisk distribution, skyddsutrustning, UPS, kylning, skåp och rack, mjukvara till övervakning och optimering, service och underhåll av utrustning samt strategiskt inköp av ström.Håll dig uppdaterad med UochD
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Investerar i uppgradering av reaktorer

Ringhals AB styrelse och Vattenfalls styrelse har fattat beslut om att investera i oberoende härdkylning på reaktor tre och fyra vid kraftverket.

Krypströmsindex på remiss

Förslaget till den femte utgåvan av den internationella standarden för hur man bestämmer krypströmsindex är nu ute på remiss.

OKG åtgärdar skadat bränsle

Skadad blev hängande i skorsten vid UH-arbete

Schneider Electric prisar digitala prestationer

Under Schneider Electrics mässa Innovation Summit: Software Conference, i Texas, prisades sex kundföretag.

100-åring underhålls för fortsatt framgång

Nyhetsbrev

Utbildar inom arbetsmiljö

Arkiv

Unikt labb invigt med eld och lågor

Olycka i Oskarshamnsfabriken

Miljardsatsning på svensk AI-forskning

De får nytt UH-uppdrag

Ny bangård invigd

Nio av tio har satsat på uppkopplade lösningar

En IoT-rapport från Schneider Electric visar att 89 procent av de svenska fastighetsägarna de senaste tre åren har investerat i uppkopplade lösningar för drift och hantering av sina fastigheter.

Samarbete om övervakning av fjärrvärme

Utökar onlinemätningar i massafabriken

De ökar försäljningen med 70 procent

Stärker greppet om viktig servicemarknad

Assemblin VS förvärvar Ivarssons Rörläggeri AB – ett installationsföretag i Göteborg med en tydlig kunskapsprofil inom energioptimering och service.

Kliv framåt för digitaliserad byggbransch

De vann miljöpris i Bonn

Plus

Labbet där olja synas närgånget

Det är inte det lättaste att komma in till Exova Materials Technology, på Malmslätt i Linköping. Laboratoriet ligger inne på militärt skyddsområde, så identitetskontrollen vid grindarna är rigorös.

Forskningsprojekt om smart underhåll

Tidigare har man haft underhåll på fabriker på fasta tider, eller när någonting har gått sönder. Nu låter ett forskningsprojekt maskinerna själva berätta när något ska göras.

Lyckat digitalt gruvprojekt

Delar erfarenheter från Astra Zeneca

Patrik Malmsten, som jobbar med underhåll på Astra Zeneca, berättar på Underhållsdagarna om hur införande av standarder kan kvalitetssäkra underhållsarbetet.

Snart dags för Pumpdagen

Ramirent hjälpte till vid UH-stopp

Qamcom har vunnit ett pris.

Fel om vindkraft

Plus

Krönika: Få utväxling av ditt underhållssystem.

8 november firas Infraservicedagen

De ändrar namn

Drift- och underhållssystem anpassades för kollektivtrafik

Ny säkerhetslösning för trygg arbetsmiljö

Robotikstipendium till ekonomistudenter

Nederman köper norskt bolag

Flyttar till nya lokaler

Rekorduppdrag i Norge

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.17