Fältservicelösning med IoT-stöd

| Av Christer Åkerlundh | Tipsa redaktionen

IFS har släppt en ny version av sin fältservicelösning IFS Field Service Management. 5.7, som versionen heter, har IoT-stöd.

5.7 är sömlöst integrerad med IFS IoT Business Connector, vilket gör det möjligt för företag att dra nytta av Internet of Things för att analysera data från uppkopplade maskiner och enheter. IoT-datan kan användas för omedelbara och prediktiva handlingar direkt i fältservicelösningen, vilket förbättrar servicenivåer och möjliggör kostnadsbesparingar.Den nya versionen har utrustats med IFS Lobby, för att visualisera affärsdata i realtid. Det nya gränssnittet innebär förbättringar i användbarhet, effektivare arbetsflöden, samt en standardintegration med Microsoft Skype for Business.
Fortsatta produktinvesteringar har gjorts för att stödja mobila medarbetare, inklusive förbättringar inom hantering av frakt, lager, inköp, stycklistor och produktstrukturer. Ett antal arbetsflöden har utvecklats för att stödja uppgiftshantering för arbetslag samt offerter för reservdelar, varor och tjänster.
Den nya versionen inkluderar utökade funktioner för strategisk insikt och beslutsstöd – från automatisering av arbetsstatus via geokodning och intelligent identifiering av uppdrag och lösningar till automatiska aktivitetsflöden över relevant information genom hela serviceprocessen.
Nytt i 5.7 är en supportmodell baserad på kvartalsvisa uppdateringar av mjukvaran. Genom att ta bort behovet av att implementera servicepack distribueras uppdateringarna istället regelbundet, vilket innebär att kunder alltid kan dra nytta av de senaste förbättringarna snabbare och till en lägre kostnad. Ett antal förbättringar har dessutom gjorts för att ytterligare minska de totala ägandekostnaderna.

– Med stödet för IoT i IFS FSM 5.7 kan serviceorganisationer bli proaktiva och prediktiva genom att identifiera och lösa utrustningsproblem innan de leder till driftstopp som påverkar verksamhetens resultat och säkerhet, säger Ralph Rio, Vice President Enterprise Software, ARC Advisory Group.Håll dig uppdaterad med UochD
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Investerar i uppgradering av reaktorer

Ringhals AB styrelse och Vattenfalls styrelse har fattat beslut om att investera i oberoende härdkylning på reaktor tre och fyra vid kraftverket.

Krypströmsindex på remiss

Förslaget till den femte utgåvan av den internationella standarden för hur man bestämmer krypströmsindex är nu ute på remiss.

OKG åtgärdar skadat bränsle

Skadad blev hängande i skorsten vid UH-arbete

Schneider Electric prisar digitala prestationer

Under Schneider Electrics mässa Innovation Summit: Software Conference, i Texas, prisades sex kundföretag.

100-åring underhålls för fortsatt framgång

Nyhetsbrev

Utbildar inom arbetsmiljö

Arkiv

Unikt labb invigt med eld och lågor

Olycka i Oskarshamnsfabriken

Miljardsatsning på svensk AI-forskning

De får nytt UH-uppdrag

Ny bangård invigd

Nio av tio har satsat på uppkopplade lösningar

En IoT-rapport från Schneider Electric visar att 89 procent av de svenska fastighetsägarna de senaste tre åren har investerat i uppkopplade lösningar för drift och hantering av sina fastigheter.

Samarbete om övervakning av fjärrvärme

Utökar onlinemätningar i massafabriken

De ökar försäljningen med 70 procent

Stärker greppet om viktig servicemarknad

Assemblin VS förvärvar Ivarssons Rörläggeri AB – ett installationsföretag i Göteborg med en tydlig kunskapsprofil inom energioptimering och service.

Kliv framåt för digitaliserad byggbransch

De vann miljöpris i Bonn

Plus

Labbet där olja synas närgånget

Det är inte det lättaste att komma in till Exova Materials Technology, på Malmslätt i Linköping. Laboratoriet ligger inne på militärt skyddsområde, så identitetskontrollen vid grindarna är rigorös.

Forskningsprojekt om smart underhåll

Tidigare har man haft underhåll på fabriker på fasta tider, eller när någonting har gått sönder. Nu låter ett forskningsprojekt maskinerna själva berätta när något ska göras.

Lyckat digitalt gruvprojekt

Delar erfarenheter från Astra Zeneca

Patrik Malmsten, som jobbar med underhåll på Astra Zeneca, berättar på Underhållsdagarna om hur införande av standarder kan kvalitetssäkra underhållsarbetet.

Snart dags för Pumpdagen

Ramirent hjälpte till vid UH-stopp

Qamcom har vunnit ett pris.

Fel om vindkraft

Plus

Krönika: Få utväxling av ditt underhållssystem.

8 november firas Infraservicedagen

De ändrar namn

Drift- och underhållssystem anpassades för kollektivtrafik

Ny säkerhetslösning för trygg arbetsmiljö

Robotikstipendium till ekonomistudenter

Nederman köper norskt bolag

Flyttar till nya lokaler

Rekorduppdrag i Norge

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.125