23948sdkhjf

Sveriges största takmonterade solcellsanläggning

PiteEnergi har fått i uppdrag att bygga det som blir landets största takmonterade solcellsanläggning.

Anläggningen ska byggas på taket till Lindbäcks byggs nya produktionsanläggning på Haraholmen i Piteå, berättar tidningen Fastighet & Bostadsrätt.


- PiteEnergi känns som ett naturligt val. De har en stark lokal förankring och driver på för ökad hållbarhet och utveckling av förnybara energikällor, säger Stefan Lindbäck, VD på Lindbäcks bygg, till tidningen.


Solcellerna på fabriken blir Sveriges största takmonterade solcellsanläggning. Den totala takytan är 31 000 kvadratmeter, varav solcellerna ska täcka cirka 7 250 kvadratmeter. Anläggningen beräknas producera runt 800 000 kWh per år. Det motsvarar elanvändningen för cirka 100 villor och kommer att täcka hela årsbehovet av el för Lindbäcks fabrik.


- Roligt att två så starkt lokalt förankrade aktörer tillsammans får vara med och visa vägen till framtidens hållbara samhälle. Vi är stolta över att Lindbäcks valde oss, säger Anders Ådemo, marknadschef PiteEnergi, till Fastighet & Bostadsrätt.


PiteEnergi började satsa på solcellsanläggningar 2011. Idag är all el som levereras till kunderna förnybart producerad. PiteEnergi är en helägd kommunal koncern.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062