23948sdkhjf

Start för UH-arbeten på Ölandsbron

Om några veckor inleds ett underhållsarbete på Ölandsbron som ska pågå fram till årsskiftet 2019-2020.

Det är Svevia som svarar för underhållsarbetena, på uppdrag av Trafikverket. Svevia står både för projektering och utförande. Till att börja med ska bropelarna blästras och målas om.


17 000 fordon per dygn passerar över bron. Uppemot 24 000 bilar om dygnet under semesterperioden. Det sliter på bron. Samtidigt nöter hav och vind på betongen.


Trafiken från Öland till Kalmar kommer att beröras då ett körfält bitvis kommer att vara avstängt. Hastigheten utmed den sträckan sänks till 50 kilometer i timmen.


– Underhållsarbetena på bron sker med syfte att säkerställa livslängden och garantera en fortsatt trygg och smidig resa, säger Trafikverkets projektledare Fredrik Hasselström på Trafikverkets hemsida.


Han fortsätter:


– Vi är måna om att trafikanter, resenärer och godstrafik ska kunna komma fram så smidigt som möjligt och tar särskilt hänsyn till sommarveckorna 25-33 och tiden för Skördefesten. Under de tiderna gör vi inget trafikstörande arbete eftersom väldigt många normalt reser till och från Öland under just dessa perioder, säger projektledare Fredrik Hasselström.


Under de tre kommande åren ska samtliga rörliga lager bytas ut på bron, det skyddande tätskiktet under beläggningen på högbrodelen ska också bytas ut och kantbalken på högbrodelen ska repareras.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079