23948sdkhjf

Banarbeten i påsk

Färre resenärer åker tåg under påsk. Därför passar Trafikverket på att förbättra järnvägen då.

För att påverka trafiken så lite som möjligt görs flera stora arbeten på järnvägen under påsken då färre arbetspendlar med tåg. Arbetena är planerade sedan länge. Därför är tågbolagens tidtabeller redan anpassade efter påskens banarbeten.


Trafikverket rekommenderar den som vill veta mer om arbetena i detalj att kontakta respektive tågoperatörer. Det blir stor påverkan på trafiken kring Stockholm, Göteborg, Hässleholm-Lund och på Öresundsbron. Inga arbeten sker i norra Sverige i påsk som innebär avstängningar eller begränsad framkomlighet.


För att rusta järnvägen för dagens trafik och framtidens behov är det nödvändigt med banarbeten. Påsken är den helg på året då flest planerade banarbeten utförs. Antalet helgdagar är många och det är färre resande som störs än under en normaldag då många arbetspendlar.


– Vi förstår att de här avstängningarna blir besvärliga eftersom så många börjar eller slutar sin resa till exempel i Stockholm eller Göteborg. Det är därför vi samlar ihop alla nödvändiga arbeten under de helger då vi har färre resande och kan få så många arbeten som möjligt utförda samtidigt, säger Catrine Carlsson, chef för avdelningen Trafik på Trafikverket.


De omfattande arbeten som görs under påsk minskar sårbarheten och förstärker järnvägens kapacitet. Flera av arbeten kräver att tågtrafiken stängs av helt, både för att kunna utföra arbetet rent praktiskt, men också för att arbetsmiljön ska vara säker.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062