23948sdkhjf

Atlas Copco förvärvar kompressortillverkare

Atlas Copco har slutit avtal om att förvärva Pressure Compressores Ltda, en brasiliansk tillverkare av kolvkompressorer och relaterad utrustning.

Pressure Compressores har sitt säte i Maringá i delstaten Parana, Brasilien. Företaget erbjuder ett brett sortiment av kolvkompressorer, skruvkompressorer och luftbehandlingsprodukter, främst till den brasilianska marknaden men även några andra sydamerikanska länder. Det har ungefär 150 anställda och hade intäkter på cirka MSEK 145 (MBRL 50) under 2016.


– Pressure Compressores är känt i Sydamerika för sin kvalitet och har en välrenommerad teknologi för kolvkompressorer. Med det här förvärvet stärker vi vår närvaro i den här viktiga regionen, säger Nico Delvaux, chef för Atlas Copcos affärsområde Kompressorteknik.


Pressure Compressores produkter används av många olika industriella och professionella kunder; från bilverkstäder till tillverkningsföretag.


Förvärvet förväntas slutföras under andra kvartalet 2017. Köpeskillingen lämnas inte ut. Pressure Compressores kommer att bli del av divisionen Professional Air i affärsområdet Kompressorteknik.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08