23948sdkhjf

ABB köper österrikiskt företag

ABB köper österrikiska Bernecker + Rainer Industrie-Elektronik, B&R, som är en global gigant inom maskin- och fabriksautomatisering.

B&R, som har funnits sedan 1979, har över 3 000 anställda, varav 1 000 ingenjörer inom forskning, utveckling och applikationer. Bolaget är verksamt i 70 länder och har svenska filialer i Stockholm, Göteborg och Malmö. Omsättningen 2015-16 var drygt 600 miljoner dollar.


Köpeskilling anges inte men prismultipeln uppges vara i linje med jämförbara bolag.


ABB motiverar köpet bland annat med att man på så vis stänger ett historiskt gap inom maskin- och fabriksautomation och skapar ett mer omfattande kunderbjudande. B&R:s mjukvaror och IoT-lösningar stärker ABB:s digitala erbjudande ABB Ability™. Med köpet anser sig ABB stå väl rustat inför den fjärde industriella revolutionen, som ibland kallas Industri 4.0.


- B&R är ett smycke i maskin- och industriautomatiseringens värld. Vår kombination är en en-gång-i-livet-möjlighet. Köpet är en sann milstolpe för ABB, säger Ulrich Spiesshofer, ABB:s CEO i ett pressmeddelande.


ABB:s globala center för maskin- och fabriksautomatisering kommer att placeras i österrikiska Eggelsberg, där B&R:s huvudkontor ligger.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.36