23948sdkhjf

Nytt system för industriell rengöring

Det tyska företaget LPW Reinigungssysteme har utvecklat ett nytt system för industriell rengöring, som de menar är det största som har hänt inom tvätt sedan ultraljudet uppfanns.

Det tyska företaget LPW:s Powerjet-tvättar fyller kammaren, kör flödestvättning, ultraljud och CNp (Cyklic Nucleation Process), i kombination med fullflödesfinfilter ned till 5 micron. Man måste ha en vattenfylld kammare för att kunna använda tekniken.


Ultraljud fungerar nästan enbart på ytan, där miljontals bubblor skapas som imploderar och tar bort smuts. CNp, däremot, skapar bubblor inifrån. Temperaturen i badet är 70 grader och genom att skapa ett undertryck kokas vattnet. Bubblorna som skapas leder bort dom riktigt små partiklarna från detaljen som tvättas. Genom att man kör det i sekvens lyfter bubblan med smutsen ut från hålet.


– Jag var nere och körde tvätt-tester på LPW i Tyskland i går och såg hur det fungerade. I Sverige är det fokus på dom små partiklarna - 5,15,100 µ - och med denna teknik är det möjligt att nå dessa krav, uppger Euromaskins försäljningschef Mattias Peterzon för nyhetssajten Metal Supply.


Svenska Euromaskin, som ligger i Jönköping, är svensk representant för LPW och erbjuder nu den nya tvätttekniken på den svenska marknaden. Tekniken är patenterad i hela världen. Euromaskin räknar med att sälja 5-10 maskiner i Sverige per år.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

1.017