Uppkopplade system ska förhindra bränder i byggnader

| Av Christer Åkerlundh | Tipsa redaktionen

Schneider Electric lanserar Esmi FireXpert, ett uppkopplat brandlarmssystem som möjliggör en realtidsöversikt över status och möjliga fel i brandlarmssystemet.

2015 genomfördes 9 500 räddningsinsatser i svenska byggnader som brann, enligt Myndigheten för samhällsskydd och beredskap. En stor andel av alla bränder hade kunnat släckas snabbare om fastighetens brandlarm fungerat.


Tyvärr går det inte att garantera att alla brandskyddssystem alltid fungerar utan fel. Genom att få realtidsinformation om vilka fel som behöver åtgärdas kan en stor andel bränder stoppas snabbare. Nu lanserar Schneider Electric det uppkopplade brandlarmsystemet Esmi FireXpert som ger tillgång till brandlarmssysteminformation direkt i mobilen, surfplattan eller datorn. Systemet larmar exempelvis om eventuella batterifel i brandlarm eller fel på till exempel rökdetektorer.


Esmi FireXpert möjliggör att koppla samman brandlarmssystem i flera olika byggnader för att få en samlad överblick. Systemet lämpar sig därför extra väl till offentliga verksamheter eller stora industrier som har flera lokaler och ett stort antal brandlarm, menar Schneider Electric. Med den internetbaserade lösningen får de ansvariga en överblick av den nuvarande situationen på varje plats, vilket gör det enkelt att prioritera vilken byggnad som behöver besökas.


Esmi FireXpert samlar övervakning och administration på en säker molnplattform. Systemet kan nås var som helst från datorer, surfplattor och smartphones, oavsett operativsystem, och kräver ingen programvara.Håll dig uppdaterad med UochD
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Investerar i uppgradering av reaktorer

Ringhals AB styrelse och Vattenfalls styrelse har fattat beslut om att investera i oberoende härdkylning på reaktor tre och fyra vid kraftverket.

Krypströmsindex på remiss

Förslaget till den femte utgåvan av den internationella standarden för hur man bestämmer krypströmsindex är nu ute på remiss.

OKG åtgärdar skadat bränsle

Skadad blev hängande i skorsten vid UH-arbete

Schneider Electric prisar digitala prestationer

Under Schneider Electrics mässa Innovation Summit: Software Conference, i Texas, prisades sex kundföretag.

100-åring underhålls för fortsatt framgång

Nyhetsbrev

Utbildar inom arbetsmiljö

Arkiv

Unikt labb invigt med eld och lågor

Olycka i Oskarshamnsfabriken

Miljardsatsning på svensk AI-forskning

De får nytt UH-uppdrag

Ny bangård invigd

Nio av tio har satsat på uppkopplade lösningar

En IoT-rapport från Schneider Electric visar att 89 procent av de svenska fastighetsägarna de senaste tre åren har investerat i uppkopplade lösningar för drift och hantering av sina fastigheter.

Samarbete om övervakning av fjärrvärme

Utökar onlinemätningar i massafabriken

De ökar försäljningen med 70 procent

Stärker greppet om viktig servicemarknad

Assemblin VS förvärvar Ivarssons Rörläggeri AB – ett installationsföretag i Göteborg med en tydlig kunskapsprofil inom energioptimering och service.

Kliv framåt för digitaliserad byggbransch

De vann miljöpris i Bonn

Plus

Labbet där olja synas närgånget

Det är inte det lättaste att komma in till Exova Materials Technology, på Malmslätt i Linköping. Laboratoriet ligger inne på militärt skyddsområde, så identitetskontrollen vid grindarna är rigorös.

Forskningsprojekt om smart underhåll

Tidigare har man haft underhåll på fabriker på fasta tider, eller när någonting har gått sönder. Nu låter ett forskningsprojekt maskinerna själva berätta när något ska göras.

Lyckat digitalt gruvprojekt

Delar erfarenheter från Astra Zeneca

Patrik Malmsten, som jobbar med underhåll på Astra Zeneca, berättar på Underhållsdagarna om hur införande av standarder kan kvalitetssäkra underhållsarbetet.

Snart dags för Pumpdagen

Ramirent hjälpte till vid UH-stopp

Qamcom har vunnit ett pris.

Fel om vindkraft

Plus

Krönika: Få utväxling av ditt underhållssystem.

8 november firas Infraservicedagen

De ändrar namn

Drift- och underhållssystem anpassades för kollektivtrafik

Ny säkerhetslösning för trygg arbetsmiljö

Robotikstipendium till ekonomistudenter

Nederman köper norskt bolag

Flyttar till nya lokaler

Rekorduppdrag i Norge

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.109