23948sdkhjf

Uppkopplade system ska förhindra bränder i byggnader

Schneider Electric lanserar Esmi FireXpert, ett uppkopplat brandlarmssystem som möjliggör en realtidsöversikt över status och möjliga fel i brandlarmssystemet.

2015 genomfördes 9 500 räddningsinsatser i svenska byggnader som brann, enligt Myndigheten för samhällsskydd och beredskap. En stor andel av alla bränder hade kunnat släckas snabbare om fastighetens brandlarm fungerat.


Tyvärr går det inte att garantera att alla brandskyddssystem alltid fungerar utan fel. Genom att få realtidsinformation om vilka fel som behöver åtgärdas kan en stor andel bränder stoppas snabbare. Nu lanserar Schneider Electric det uppkopplade brandlarmsystemet Esmi FireXpert som ger tillgång till brandlarmssysteminformation direkt i mobilen, surfplattan eller datorn. Systemet larmar exempelvis om eventuella batterifel i brandlarm eller fel på till exempel rökdetektorer.


Esmi FireXpert möjliggör att koppla samman brandlarmssystem i flera olika byggnader för att få en samlad överblick. Systemet lämpar sig därför extra väl till offentliga verksamheter eller stora industrier som har flera lokaler och ett stort antal brandlarm, menar Schneider Electric. Med den internetbaserade lösningen får de ansvariga en överblick av den nuvarande situationen på varje plats, vilket gör det enkelt att prioritera vilken byggnad som behöver besökas.


Esmi FireXpert samlar övervakning och administration på en säker molnplattform. Systemet kan nås var som helst från datorer, surfplattor och smartphones, oavsett operativsystem, och kräver ingen programvara.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

2.137