23948sdkhjf

Hultafors Group förvärvar Puvab AB

Hultafors Group har förvärvat Puvab AB från Vestitus Holding AB. Förvärvet stärker Hultafors varumärkesportfölj inom skyddskläder.

Puvab är ett svenskt företag inom segmentet skyddskläder och etablerades i Borås 1989. Företaget specialiserar sig på skyddskläder för energibranschen och tillverkar även flamsäkra och ljusbågetestade skyddskläder för andra branscher.


- Att utöka vår satsning inom skyddskläder är en av del av Hultafors Groups strategi. Med sitt breda sortiment av skyddskläder och sin starka position på marknaden är Puvab den optimala partnern för att komplettera Snickers Workwears erbjudande, säger Camilla Monefeldt Kirstein, Director BU Workwear hos Hultafors Group.


Puvab utvecklar och tillverkar funktionella och certifierade kläder för arbete under krävande förhållanden. 2013 lanserade Puvab varumärket Eripio Wear som är skräddarsytt för personal inom ambulans och räddningstjänst. Puvab har 49 anställda och en årlig omsättning på SEK 42 miljoner.


- Puvab har haft en god tillväxt under 2016 och framtidsutsikterna ser mycket bra ut. Samgåendet med Hultafors Group ger Puvab än starkare möjligheter att växa i framtiden, framförallt på den internationella marknaden, säger Gustav Örn, ägare till Vestitus Holding AB.


Hultafors Group är representerat i 40 länder och har över 11 000 försäljningsställen. Hultafors Group har 685 anställda och en årlig omsättning på ca 1,7 miljarder kronor. Företaget är ett helägt affärsområde inom Investment AB Latour.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078