23948sdkhjf

Husqvarna växer på ytbehandlingsmarknaden

Husqvarnas Construction Division ska förvärva HTC:s golvslipningsdivision.

- Vi har tidigare kommunicerat ambitionen att få vår Construction Division att växa. Förvärvet av HTC är ett viktigt steg på den resan, tillsammans med de senaste förvärven av Pullman Ermator och Diamond Tool Supply. Dessa förvärv ger oss en stark position på den snabbväxande och attraktiva ytbehandlingsmarknaden, säger Kai Wärn, VD och koncernchef för Husqvarna Group.


Henric Andersson, VD för Husqvarna Construction, säger så här om affären:


- Kombinationen av HTC och Husqvarna Construction kommer att skapa en stark plattform för att utbilda golvägare och arkitekter om fördelarna med polerade betonggolv. Genom förvärvet stärker vi vår förmåga att utveckla och erbjuda kunderna de bästa helhetslösningar för segmentet.


HTC golvslipningsdivision är världsledande inom golvslipningslösningar. Omsättningen år 2016 uppgick till cirka 380 miljoner kronor. De cirka 150 anställda finns i huvudsak i Sverige och i de helägda dotterbolagen i Frankrike, Tyskland, Storbritannien och USA.


- HTC-teamet har omfattande produkt- och applikationskunnande inom golvslipning. I kombination med Husqvarnas globala räckvidd och skala ger det oss en starkare position för tillväxt på golvmarknaden, och för att hjälpa våra kunder att uppnå vackra och lättskötta golv med mindre miljöpåverkan. Tillsammans kommer vi också att undersöka synergier inom områden som inköp och teknik, Säger Henric Andersson, VD för Husqvarna Construction.


Förvärvet förutsätter godkännande från konkurrensmyndigheter.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078