23948sdkhjf

Expanderar globalt IoT-nätverk till Sverige

Sigfox har ingått ett strategiskt partnerskap med en svensk aktör inom telekomindustrin för att täcka Sverige med sitt globala IoT-nätverk.

Sigfox,världsledande inom global kommunikationslösning för Internet of Things, och dess samarbetspartner IoT SWEDEN, ska börja bygga upp Sigfoxs nätverk i Sverige. Det blir IoT SWEDEN som ska bygga och driva Sigfoxs nätverk och distribuera IoT-anslutna tjänster och lösningar via sina samarbetspartners.


Avtalet är en del av Sigfoxs strategi att utöka sin verksamhet och täcka marknader som fortfarande till stora delar är i sin linda. Målet är att nå 60 länder under 2018.


- Vi är väldigt glada för detta samarbete med IoT SWEDEN. Med den här expansionen på den nordiska marknaden har vi passerat ytterligare en milsten i Sigfoxs vision om ett globalt IoT-nätverk, säger Rodolphe Baronnet-Frugès, vice operatörschef på Sigfox.


Utbyggnaden av den svenska IoT-marknaden har hämmats av frånvaron av bra kommunikationsteknologier som är affärsmässigt försvarbara, både ur ett ekonomiskt och kvalitetsmässigt perspektiv. Sigfox säger sig ha lösningen på detta problem och erbjuder ett nätverk med kommersiell tillgång under 2017 och rikstäckande under 2018.


IoT SWEDEN inriktar sig på applikationer för alla vertikala marknader med initialt fokus på spårning av tillgångar, prognosticerat underhåll, logistik och säkerhet. IoT SWEDEN kommer att samarbeta med partners och innovatörer för att kunna erbjuda lösningar till marknaden.


Global anpassningsförmåga, höga kostnader och energikonsumtion har varit de tre största hindren för utbyggnaden av IoT i större skala. Sigfox har tagit sig an dessa problem på ett unikt sätt. Företaget har utvecklat det första globala IoT-nätverket som lyssnar på miljarder föremål som sänder ut data, utan att behöva etablera och upprätthålla nätverksanslutningar.


Det minskar energikonsumtion och kostnader drastiskt och skapar de förutsättningar som saknats för att få fart på utbyggnaden av IoT i stor skala.


- Genom ett nära samarbete med våra partners är vi övertygade om att den lösning som vi erbjuder marknaden kommer få stor framgång, säger Lars Enström, chefsstrateg på IoT Sweden.


Sigfoxs nätverk finns nu i 32 länder över hela världen.



Bildtext: Lars Enström, chefsstrateg och en av grundarna av IoT SWEDEN.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063