23948sdkhjf

Studiebesök hos ITH

Örnsköldsviks industrigrupp har besökt Institutet för Tillämpad Hydraulik, ITH, för att se hur utbildningarna kan matcha företagens rekryteringsbehov.

Många företag har behov av kompetens inom områdena el, automation och styrsystem. Nyligen har Örnsköldsviks industrigrupp varit på besök i ITH:s och den närliggande gymnasieskolans laborationslokaler för att skapa sig en uppfattning om befintliga utbildningar, berättar Fluid Scandinavia i sitt nyhetsbrev.


I dag är hydraulikens styrsystem så pass avancerade att ITH:s utbildning av dessa också passar för företag utanför hydraulikområdet. Parkskolan och ITH satsar inom området, men under studiebesöket framfördes det att det finns behov av ytterligare satsningar.


ITH berättade hur man med inspelade lektioner och övningar på Internet kan göra det möjligt för elever kan läsa på distans eller läsa fördjupningskurser på individnivå.


På träffen diskuterades även vikten av att locka unga och välutbildade till branschen. Ett deltagande företag har en plan på att femdubbla antalet robotar, vilket ger en tydlig bild av utvecklingen, menar Fluid Scandinavia.


Företagen som var med på studiebesöket ser ett stort kommande behov av kompetens och vidareutbildning inom området. ITH ansågs väl rustat för kunna möta dessa behov, både genom yrkeshögskole- och företagsanpassade utbildningar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.065