23948sdkhjf

Säkerhetsarbetet viktigt inom industrin

Alla intervjuade i SSGs strategiundersökning, som U&D har skrivit om tidigare, anser att SSGs säkerhetsarbete och SSG Entre i synnerhet fungerar bra.

”SSG Entre och säkerhetsnätverket är en plattform med affärspotential för att utveckla nya tjänster. Lyckas man hitta de behov som vi har ute i industrin, då skapar men en winwin-situation”, säger Mats Ullmar, produktionschef Arizona Chemical, på SSG:s hemsida.


Han får medhåll av Per Asplund, chef för projekt inom SCA Underhåll och ordförande i Mekankommittén:

”Säkerhet är det område SSG framför allt varit bra på. Den kompetensen gäller det att vara rädd om, vårda den och se till att den blir bättre och bättre. Den stora risken vi ser är hur vi säkerställer att de som skriver proven är samma personer som sedan kommer ut på anläggningarna. Att vårda trovärdigheten för systemet är ytterst viktigt.”

En industri som nyligen anslutit sig till SSG Entre än Uniper (tidigare E.ON) vattenkraft.

”Vi lägger ned oerhört mycket jobb på säkerhet och konkret är det SSG Entre som vi använder för alla våra leverantörer. Det var ett litet lyft för oss att anlita SSG och använda SSG Entre. Det borde vi ha gjort tidigare. Det är ett enkelt verktyg, som hjälper oss att ställa krav och prata om säkerhet runt omkring. När jag är ute på arbetsmiljöronder frågar jag alltid entreprenörerna om de har sitt SSG-kort med sig och de får visa upp det”, säger Torbjörn Tärnhuvud, VD för Unipers vattenkraft.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11