23948sdkhjf

Coromatic säkrar kraftförsörjning med ny teknik

Coromatic säkrar kraftförsörjningen för Tieto Corporation med en ny typ av reservkraftslösning.

Coromatic är den ledande leverantören av lösningar för verksamhetskritisk infrastruktur, s.k Critical Facilities Solutions. Företaget har levererat en reservkraftslösning till Tieto Corporations datacenter i Espoo i Finland. Lösningen, som heter Hitec Power Pro 2700 DRUPS, ska säkra kraftförsörjningen vid avbrott. Den är den första av sitt slag i Europa.


Traditionella reservkraftslöningar består av separata UPS:er (Uninterruptible Power Supply) och en eller flera separata dieselgeneratorer. Vid ett strömavbrott är det ett 10–15 sekunder långt avbrott innan kraftförsörjningen fungerar som vanligt. Denna typ av avbrott kan ställa till med stor skada för driften av ett datacenter eller en produktionslina. DRUPS-tekniken kombinerar UPS:er och en dieselgenerator i en enhet, vilket reducerar avbrottet till 2 sekunder.


DRUPS-lösningen är yteffektiv och frigör golvyta och flera enheter kan kopplas samman modulärt. Genom den enkla tekniken i DRUPS, med färre komponenter, minskas antalet felkällor. Lösningen har mindre miljöpåverkan då den fungerar utan batterier, dessutom har den en livslängd på 50 år, enligt Coromatic.


— Efterfrågan på DRUPS ökar stadigt. Exempelvis ser vi en stor efterfrågan från både sjukhus och hela vårdsektorn, säger Marianne Hynninen, landschef för Coromatic i Finland.


Mängden data fortsätter att öka i och med att allt fler offentliga och privata företag digitaliseras. Samtidigt ökar kraven på spårbarhet och säkerhet med EU:s nya dataskyddsförordning som börjar gälla 2018. Med detta ökar behoven av säkra och pålitliga datacenter som är en del av samhällets verksamhetskritiska infrastruktur.


— Kraftförsörjningen och datakommunikationen måste fungera utan avbrott. En tydlig strategi, design, integration och underhåll är nyckeln för att säkerställa driften av verksamhetskritiska anläggningar. För att säkra driften behöver vi pålitliga och specialiserade partners, säger Veijo Terho, chef för Data Center Facilities på Tieto Corporation.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063