23948sdkhjf

Teknologi för kompressorövervakning belönas

Atlas Copcos främsta utmärkelser tilldelas i år bland annat teamet bakom utvecklingen av en teknologi för kompressorövervakning, som ger betydande besparingar för kunder.

Peter Wallenberg-priset går till ett team inom divisionen Compressor Technique Service: Pieter Colen, Bob Rigouts, Louis De Jaegher och Damien Hoyen.


De spelade nyckelroller i att etablera SMARTLINK, ett banbrytande dataövervakningssystem för kompressorer. Systemet gör att Atlas Copco kan mäta utrustningens prestanda på distans och se exakt när service behövs, så att kunderna kan fokusera på verksamheten istället för på kompressorerna. Tusentals kunder över hela världen har dragit nytta av SMARTLINK sedan starten 2013.


John Munck-priset för tekniska framsteg tilldelas Olof Ostensson och Thomas Lilja vid divisionen Construction Tools i Kalmar, för utvecklingen av det handhållna, tryckluftsdrivna spettet RTEX. Spettet halverar energiförbrukningen samtidigt som det väger mindre och är mycket ergonomiskt.


– Vårt fokus på att ständigt öka kunders produktivitet ligger bakom utvecklingen av både spettet RTEX och övervakningssystemet SMARTLINK , säger Ronnie Leten, Atlas Copcos VD och koncernchef.


Peter Wallenberg-priset, uppkallat efter Atlas Copcos f.d. Hedersordförande, belönar den mest innovativa och framgångsrika metoden inom försäljning och marknadsföring. Priset upprättades 1996. John Munck-priset, etablerat 1991, delas årligen ut till en produktutvecklare, designer eller ett team för framstående bidrag till den totala kvaliteten i en Atlas Copco-produkt. Priserna delas ut till vinnarna på årsstämman den 26 april 2017.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062