23948sdkhjf

Nya smarta frekvensomriktare

Effektiv drift av processanläggningar kräver intelligenta lösningar. Därför lanserar Schneider Electric två nya frekvensomriktare som är utvecklade med starkt fokus på effektivitet, låg energiförbrukning och optimalt underhåll för industrier inom process, vatten och avlopp.

Altivar Process 900 är framtagen för att effektivisera driften av pumpar inom processindustrin. Den kan kommunicera realtidsdata tack vare inbyggd internetanslutning. Omriktaren minskar driftsättningstiden och förbättrar produktionens drifttid avsevärt. Omriktaren kan också kommunicera med industriella nätverk och leverera processinformation direkt till användarna.


Altivar Process 900 kommunicerar värdefull data som gör det möjligt för operatörerna att förutse och identifiera potentiella underhållsfrågor. I händelse av driftstopp, kan operatörer få tillgång till viktig underhållsinformation via enhetens skärm eller via den inbäddade webbservern. Operatörerna kan också skanna QR-koder som visas på enheten för att direkt ansluta till felsökningsinformation vid behov.


Systerprodukten Altivar Process 600 är lämpad för pump- och fläktdrifter. Via den inbyggda webbservern kopplar omriktaren upp sig på ett befintligt nätverk, så att operatörerna kan övervaka och styra enheten från sin dator, surfplatta och smartphone.


Underhåll och reparation av akuta fel är lättare med Altivar Process 600, då den visar om någon av systemets delar måste bytas och tipsar om förebyggande underhåll när en incident har utlöst en avstängning.


Altivar Process har inbyggt dynamiskt stöd. Vid felindikering lyser produkten rött och visar en QR-kod som leder till information om det aktuella felet samt kontaktinformation till Schneider Electrics supportcenter. Det hjälper till att minska driftstopp med upp till 20 procent.


När det gäller energieffektivitet har Altivar Process 600 integrerad energimätning och "stop & go"- funktion, som automatiskt stänger ner enheten när den inte används.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.314