23948sdkhjf

Strukton Rail skalar upp sitt hållbarhetsarbete

Strukton Rail inleder år 2017 med att skala upp sitt hållbarhetsarbete.

Företaget gjorde nyligen en intressentanalys och går nu vidare med att genomföra en väsentlighetsanalys. På kort sikt är fokus att minska miljöbelastningen från företagets tjänster för järnvägsteknologi och underhåll.


‒ I väsentlighetsanalysen ska vi fråga våra nyckelintressenter vilka områden de anser att Strukton bör prioritera i hållbarhetsarbetet. Intressenterna har en viktig roll om vi ska uppnå våra mål och samtidigt skapa en bra kostnadseffekt och samhällsnytta av vårt arbete, säger Strukton Rails hållbarhetsstrateg Johan Sundqvist.


De som tillfrågas i undersökningen är bland annat kunder, medarbetare, leverantörer och ägare, men även konkurrenter, vilket inte är så vanligt i sådana sammanhang. Johan Sundqvist förklarar det med att Strukton Rail har ett nära samarbete med andra järnvägsföretag kring branschfrågor om säkerhet, arbetsmiljö och kompetensförsörjning, därför är deras synpunkter lika viktiga.


När väsentlighetsanalysen är klar bestämmer företaget vilka aktiviteter företaget måste jobba med. Aktiviteterna måste vara effektiva, mätbara och ha tydliga mål, betonar Johan Sundqvist.


Strukton Rail är en helhetsleverantör av infrastrukturlösningar för järnväg. Man ansvarar för drift och underhåll på flera av Trafikverkets banor och förser tunnelbanesystemet i Stockholm med service och felavhjälpning. Genom proaktivt underhåll av spår och järnvägar vill Strukton Rail bidra till samhällsnytta och till en säker och punktlig spårtrafik. Strukton Rail Sverige ingår i koncernen Strukton Rail, med 4 000 anställda och verksamhet i fem länder i Europa, samt i USA och Australien. I Sverige arbetar 870 anställda och år 2015 hade företaget en omsättning på 2,5 miljarder kronor.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.065