23948sdkhjf

Luftledningarna ersätts med modern kabel

Cirka 30 000 kunder i Hägersten och Mälarhöjden får nu ett framtidssäkrat elnät. Ellevio gräver ner drygt 20 kilometer ledningar.

Långa sträckor av Sveriges elnät är byggda på 1960- och 70-talen. Hägersten och Mälarhöjden, i Stockholm, är inget undantag. Även om utrustningen fortfarande fungerar bra har den nu nått pensionsåldern.


I de två aktuella förorterna ersätts befintliga luftledningar med nedgrävda kablar. Totalt handlar det om satsningar på cirka 100 miljoner kronor för att förbättra elnätet för cirka 30 000 hushåll och företag.


– Det känns jättebra att vi tar ett rejält grepp om elnätet i området. När vi är klara med projekten har vi framtidssäkrat elnätet för många kunder, så att de kan fortsätta få en trygg elleverans. Jag tror också många kunder blir nöjda att få bort luftledningen som går in i deras hus, förklarar John Kilpi, områdesansvarig på Ellevio.


Projektet är indelat i sju olika etapper. Arbetet i fält startar under februari och helt klart ska det vara under hösten 2018.


Ellevio genomför under 2017 och 2018 flera stora projekt för att modernisera och förbättra elnätet i Stor-Stockholm, vilket U&D har skrivit om tidigare. Ellevio investerar totalt cirka 5 miljarder kronor på att bygga framtidens elnät.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078