23948sdkhjf

Maintpartner får rekordorder

Maintpartner har fått en order avseende tillverkning och montage av en ny dammlucka, samt demontage av den gamla luckan, till Vattenfall.

Dammluckan, som väger 86 ton, ska placeras i Vänersborg/Trollhättan, plats Vargön och ska reglera flödet mellan Vänern och Trollhätte kanal. Arbetet påbörjas nu direkt och ska vara klart senare i år.


I somras fick Maintpartner en beställning på fyra dammluckor till vattenkraftverket i Hyltebruk i Halland, som drivs av norskägda Statkraft.


– Det är de två enskilt största projekten i Maintpartners historia och då talar jag om hela Maintpartner i Sverige, Finland och Polen, säger Mikael Hultgren till tidningen Metall Supply, utan att vilja precisera hur många miljoner kronor uppdraget är värt.


Maintpartner är ett stort företag inom industriell drift och underhåll i Norden. Mekanisk verkstad och elverkstad är andra delar i bolaget och den tunga bearbetningsverkstaden finns i Degerfors. Företaget har i dag runt 2 000 anställda i Sverige, Finland och Polen. Av dem finns 350 i Sverige. 130 jobbar i Karlskoga och 20 i Degerfors. Man behöver nu anställa minst ett tiotal till i Karlskoga och Degerfors - främst projektledare och svetsare.


Företaget har sedan man lämnade Bofors tillverkat att 100-tal dammluckor.


- Det är glädjande att våra kunder uppskattar vår höga kvalitet på dammluckor samt den tekniska kompetens med vilken våra tekniker utför montagearbeten på site, säger Mikael Hultgren till Karlskoga tidning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.115