23948sdkhjf

Hydraulikutbildning får klartecken igen

Hydraulikutbildningen på ITH i Örnsköldsvik har, efter avslaget förra året, åter beviljats av Myndigheten för yrkeshögskolan.

För ett år sedan avslog Myndigheten för yrkeshögskolan hydraulikutbildningen på Institutet för tillämpad hydraulik, ITH, i Örnsköldsvik. En av anledningarna till det negativa beskedet var att staten beviljat mindre anslag. Det var många andra utbildningar i landet som också fick avslag.


I år gick det bättre.


Statens stöd har ökat och därmed har också fler utbildningar beviljats av Myndigheten för yrkeshögskolan - bland annat de två hydraulikutbildningarna på ITH i Örnsköldsvik. Utbildningarna får 50 platser.


Jon Sandströ, vd för ortens ITH, uttrycker stor glädje i lokaltidningen Örnsköldsviks Allehanda. Beslutet betyder stabilitet och trygghet för ITH.


- Sedan är YH-utbildningarna jätteviktiga för branschen. Det handlar om kompetensförsörjning. Och så får man inte glömma att mellan 15 och 20 elever varje år får jobb i Örnsköldsvik, där den här utbildningen krävs, säger han till Örnsköldsviks Allehanda.


Utbildningarna startar i september i år. Den ena blir en distansutbildning på 1 år, den andra bedrivs på skolan och är 1,5 år.


Trots att utbildningarna fick avslag förra året så fortsatte de tack vare finansiellt stöd från olika företag, stiftelser och Örnsköldsviks kommun.


ITH startade utbildningen strax efter millennieskiftet. ITH står för majoriteten av hydraulikutbildningarna i Sverige. Utbildningen är kostnadsfri för eleverna.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094